İKİ OSB’YE YATIRIM YAPACAKLAR

3 milyon dolarlık yeni fabrika yatırımıyla Orta Doğu’da fırtına gibi esen ERDOOR, 2 OSB’de daha kurdele kesmeye kararlı.

Her yıl için yüzde 40 büyüme hedefleyen firma, müşterilerini nitelikli üretimle buluşturuyor.

Ahşabın doğal güzelliğini üretim yetkinliğiyle şekillendirerek müşterileriyle buluşturan ERDOOR, büyük bir başarıya imza attı. Kompozit iç mekân kapıları üreten Hataylı Ergün Yapının firması olan ERDOOR, Cezayir’de yaptığı 3 milyon dolarlık fabrika yatırımıyla yurt dışı yatırımlarında ivme yükseltti. Yurt içinde 2 farklı OSB’de fabrika kurmak için görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Ergün Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Ergünbaş, geri dönüşümden başlayıp nihai tüketiciye yapı malzemeleri üreten bir yapıya dönüşen firmanın, bu yıl ürün gamlarını artırdığını ve üretimi çoğaltmak adına yurt dışında 3 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydetti.

 

ORTA DOĞU’DA TÜRK İMZASI

Firmalarının 1997 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Rüstem Ergünbaş tarafından kurulduğunu hatırlatan Vedat Ergünbaş, bugün itibarıyla 250 personel istihdamı ile 90 milyon lira ciroya ulaştıklarını ifade etti. Ergünbaş, ERDOOR markasıyla ahşap kompozit iç oda kapıları ve kapı bileşenleri ürettiklerini, Docker ile de ahşap kompozit deck ve prefabrik ev imal ettiklerini söyledi. Hatay’daki fabrikanın üretimi ile tüm Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarını, ayrıca Cezayir fabrikasından da tüm Afrika ülkelerine satış gerçekleştirdiklerini belirten Ergünbaş, “İran’daki satış ofisimiz ve Irak’taki depomuzla bu satışlarımızı destekliyoruz” şeklinde bilgilendirdi.

 

YENİ OFİSLER GELİYOR

Hatay üretim tesislerinde, 15 bin metrekarelik kapalı alanda günlük bin adet kapı üretimi yaptıklarını, Cezayir’deki tesiste ise günlük 500 adet kapı bileşeni ürettiklerini anlatan Vedat Ergünbaş, ayrıca 2 milyon dolarlık ek yatırımla LVT parke üretim tesisi kurmayı hedeflediklerini vurguladı. Orta vadeli yatırım planlarına da değinen Ergünbaş, yurtiçinde iki farklı OSB’de fabrika kurmak için görüşmelerinin devam ettiğini, bu fabrikaların açılışıyla birlikte 400 kişinin daha istihdam edileceğini ifade etti. Ergünbaş, “Firmamızın İran ve Cezayir’de bulunan satış ofislerine ilave olarak orta vadede birçok ülkede yeni satış ofisleri açacağız. Türk Cumhuriyetleri ile ilgili çalışmalarımızı da başlattık. İhracat miktarımız 2017 yılın da 7,5 milyon dolar oldu. Önümüzdeki her yıl için yüzde 40 büyüme hedefliyoruz. Şirketimizin orta vadede Ar-Ge alanında planladığı yatırımın miktarı ise 5 milyon doları bulacak” ifadeleriyle şirket vizyonu ve hedefleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

HEDEFİ TUTTURMAKLA KALMADI

Birçok sektör ve firma açısından 2017 yılının zor bir yıl olduğunu, buna rağmen yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda belirledikleri satış hedeflerine büyük oranda ulaştıklarını belirten Ergün Yapı Yönetim Kurulu üyesi Vedat Ergünbaş, ihracatta öngördükleri yüzde 20’lik artış hedefini de yüzde 22,7 oranıyla aştıklarını söyledi. Bu yıl ürün gamlarını artırdıklarını ve üretimi artırmak adına yurt dışında 3 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Ergünbaş, “Cezayir’de kurduğumuz fabrikada, makinelerin bir kısmı firmamıza ulaşıp üretim proseslerindeki yerlerini aldı. Kalan bölümü ise bu yılın üçüncü çeyreğinde firmamızda olacak. Firmamız bu ilave makine yatırımlarıyla doğru orantılı olacak şekilde personel istihdam etti” açıklamalarında bulundu. Yurtdışında ve yurtiçinde yeni pazar bulma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ergünbaş, “Bu yıl firmamız çağın gereksinimi hale gelen Ar- Ge çalışmalarına yaklaşık 1 milyon dolar bütçe ayırdı” diye de konuştu.

TR EN FR AR