Kapıyı Taşıyan Seren Profiller

Kompozit ve Ahşap Seren Alternatifleri

Kapıyı taşıyan ve mukavemetini sağlayan kapının dört tarafını çevreleyen serenler tesislerimizde titizle üretilip işlenmektedir. Geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak ahşap ve plastiğin özel karşımı ile üretilen seren profilleri projelerinize uygun olarak komponent olarak da müşterilerimize sunulmaktadır.

 

Ahşap Serenler

Kendi tesislerimizde ürettiğimiz ahşap serenler %5 nem seviyesine indirgenerek finger jointli olarak üretilir. Finger joint belli uzunluklarda kesilmiş serenlerin birleştirilerek ağacın işlemesini önlemek amacıyla yapılan bir işlemdir. Finger joint olarak üretilen serenler ile ürettiğimiz kapı kanadında eğilme ve bükülme olmaz. Çok düşük neme sahip olduğu için ahşap çalışması devam etmez, bu sayede daralma ve genişleme yapmaz. kapı kenarına uygulanan kenar bandı sonrasında açılma yada bırakma olmamaktadır.

Ahşap seren üretimi için tesislerimizde lif dokusu ve kolay işlenebilir özelliği ile en uygun ağaç olan göknar ağacı kerestesi kullanılır. Göknar ağacı, reçinesizdir, yaş ağaç yoğunluğu 450-550 kg/m3 özelliği ile çatlama yapmaz ve uzun ömürlüdür.

TR EN FR AR